برنج هندی چیست؟ همهچیز درباره این برنج خوش قد و بالا
فهرست مطالب
برنج هندی یکی از محصولات غذایی است که اغلب در بسیاری از خانههای ایرانی پیدا میشود. به همین دلیل برنج هندی یکی از مواد غذایی پر مصرف و مشتریپسند است که این روزها در بسیاری از فروشگاهها به فروش میرسد و طرفداران زیادی هم دارد. از جمله کشورهای صادر کننده برنج به ایران، هند، پاکستان، و تایلند و اروگوئه هستند. در این مقاله به طور کامل توضیح میدهیم برنج هندی چیست ، برنج هندی چگونه تولید میشود ، اصلا چرا برنج هندی قد میکشد و بهترین برنج هندی موجود در بازار کدام برند است. با برنجک همراه باشید.
برنج هندی چگونه تولید میشود؟
برای اینکه بفهمیم برنج هندی چیست و چگونه تولید میشود ، بهتر است کمی درباره تفاوت برنج ایرانی و خارجی صحبت کنیم. برنج ایرانی عطر، طعم و کیفیت بسیار بهتری دارد و این کیفیت و ارزش را مدیون زحمتی است که کارگران و کشاورزان متحمل میشوند. کاشت، داشت و برداشت برنج ایرانی یکی از سختترین کارهایی است که شمالیهای عزیز و کشاورزان در شهرهای دیگر با وسواس و دقت آن را انجام میدهند.
تهیه برنج خارجی بسیار راحتتر است. برنج خارجی به صورت قالبی تهیه میشود. در واقع برای تولید این نوع برنج، محصولات درجه دو و سه را در دستگاههای مخصوص خرد میکنند، آن را به شکل آرد درمیآورند و در قالبهایی میریزند تا محصول نهایی یکاندازه و منظم باشد. اگر برنج ایرانی و خارجی را کنار هم بگذارید، کاملا مشخص است برنج خارجی کدام است؛ چون برنج خارجی ظاهر بهتری دارد و اندازه تمام دانهها یکی است.

انواع برنج هندی را بشناسید
یکی از مواد غذایی که طی چند دهه اخیر جزو پرطرفدارترین موارد وارداتی در بازار ایران بوده، برنج است. برنج خارجی ظاهر خوبی دارد، اما درباره کیفیت و سلامت آن شک و شبهههای زیادی وجود دارد و افراد و نهادهای مختلف بارها درباره استفاده از این نوع برنج هشدار دادهاند. برنجهای هندی انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها میپردازیم و به شما میگوییم برنج هندی چیست !
برنج ۱۱۲۱ یکی از آن برنجهای هندی است که بعد از پخت قد میکشد و خیلیها ممکن است عاشق شکل و ظاهر آن شوند. اما در واقع این برنجها اصلا کشت نمیشوند و کاملا ساختگی هستند و در کارخانه و به صورت مصنوعی تولید میشوند.

برنج هندی باسماتی
برنج هندی مرغوبی که در شرق آسیا و بیشتر در کشور چین تولید میشود و کیفیت بسیار خوبی دارد، برنج هندی باسماتی است که البته هیچوقت وارد بازار ایران نشده است. اما شرکتها و واردکنندههای سودجویی وجود دارند که برنجهای بیکیفیت را به نام برنج باسماتی میفروشند، اما در اصل این برنجها مصنوعی هستند و تولید برنج هندی در این شرکتها و کارخانهها، کیفیت و سلامت کافی ندارند.
برنج هندی ۳۸۶
یکی دیگر از انواع برنج هندی، برنج ۳۸۶ است که از آن با نام برنج حرفهای هندی نام برده میشود و گاهی آن را با نام برنج ایرانی هم میفروشند! حتی گاهی این برنج را با برنج ایرانی مخلوط میکنند و با قیمت بالاتری به مشتریان میدهند! اما این برنج هم مثل انواع دیگر برنج هندی، یک محصول ساختگی و مصنوعی است و مصرف آن به هیچعنوان توصیه نمیشود. فلزات سنگین و خطرناک یکی از دلایلی است که باید از مصرف این نوع برنج پرهیز کنید.
آیا مصرف برنج هندی عوارض دارد؟
طبق آزمایشهایی که چند سال اخیر روی انواع برنج خارجی از جمله برنج هندی انجام شده، آلوده و سمی بودن آن به طور کامل اثبات شده است. در واقع در این نوع برنج، مواد سرطانزا وجود دارد که برای بدن انسان و به خصوص کودکان بسیار مضر است. همچنین همانطور که بالاتر گفتیم، برنجهای هندی و خارجی ساختگی هستند و در هیچ زمینی کشت نمیشوند. پس میتوان نتیجه گرفت که مصرف این نوع برنج بسیار مضر است و در طولانی مدت باعث آسیب رساندن به بدن ما میشوند.
برنج هندی اصیل
اگر برنج هندی تقلبی و ساختگی نباشد میتوان از آن به عنوان بهترین نوع برنج نام برد. توجه داشته باشید که تشخیص برنج هندی اصلی و با کیفیت به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد. به همین دلیل بیشترین محصولی که در کشور هند به عنوان غلات تولید میشود برنج است و به طور کلی برنج یکی از اصلیترین مواد غذایی است که مردم هند روزانه از آن استفاده میکنند.
کشور ایران با وجود اینکه خودش یکی از تولیدکنندگان بزرگ برنج است، اما متاسفانه از برنج هندی هم استفاده میکند. میزان صادرات برنج هندی بسیار زیاد است و در چنین شرایطی باید استاندارد بودن برنجی را که صادر شده است نسبت به برنجی که در بازار وجود دارد در نظر گرفت. برنج هندی اصیل هم مانند برنج ایرانی از خواص بسیاری برخوردار است، اما فهمیدن اینکه برنج هندی چیست و در واقع پیدا کردن برنج هندی با کیفیت، بسیار سخت است.
بهترین برنج هندی کدامها هستند؟
هنگام خرید برنج هندی باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. برنج هندی یکی از مهمترین کالاهای وارداتی هندی است که به سفره ایرانیها راه پیدا کرده و باید هنگام خرید آن خیلی دقت کنید. برنجی که در هندوستان کشت یا تولید میشود، انواع مختلفی دارند که از مهمترین و بهترین برنج هندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- برنج هندی سفید
- برنج هندی باسماتی
- برنج هندی قهوهای
- برنج هندی جاسمین
- برنج هندی کالیجیرا

برای خرید برنج هندی که در ایران بستهبندی و عرضه میشوند، میتوانید بهترین برند برنج هندی تولید ایران را انتخاب کنید که عبارتند از:
- محسن
- احمد
- مژده
- خاطره
- طبیعت
- تبرک
- آوازه
- هاشمی ۱۱۲۱
- کیمیا
- میعاد
با وجود اینکه خرید برنج هندی توصیه نمیشود، اما اگر میخواهید بدانید برنج هندی چه مارکی خوب است و کدام یک ارزش خرید بالاتری دارند، از برندهای بالا استفاده کنید.
چرا برنج هندی خوب قد میکشد؟
برنج هندی علاوه بر اینکه قیمت پایینی دارد، خیلی خوب قد میکشد و از عطر و طعم مطلوبی برخوردار است. در واقع یکی از دلایلی که برنج هندی طرفدار زیادی دارد، قیمت پایین و قد کشیدن دانههای آن است که اغلب افراد برای مهمانیها و خوشقیافه بودن برنج از آن استفاده میکنند. درباره اینکه چرا برنج هندی خوب قد میکشد، دلایل مختلفی گفته شده است که در ادامه با هم مرور میکنیم.
- گفته میشود این برنجها به صورت نیمجوش و یا اصطلاحا «پاربویل» (Parboil) تولید میشوند. یعنی در این روش از تولید برنج هندی، پس از فرآوری و برداشت، در دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه نیمجوش میشوند و سپس در معرض هوای خشک قرار میگیرند. در واقع به همین دلیل است که این محصول هنگام پخت بسیار خوب قد میکشد و شفاف است.
- همانطور که گفته شد، برنجهای هندی تخمیر و با مواد نامشخصی ترکیب میشوند. در آزمایشهای مختلف هم ثابت شده فلزات و پلاستیک در ساخت این برنجها استفاده میشود. بنابراین زمانی که فلزات و مواد پلاستیکی موجود در برنج به نقطه جوش برسند، مولکولهای درون آنها واکنش نشان میدهند و در ادامه این عمل باعث قد کشیدن این محصول میشود.
نظارت روی برنج هندی چقدر است؟
یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه برنج باید صورت بگیرد این است که نظارتی دائمی روی برنجهای وارداتی انجام شود. تنها در این شرایط است که میتوان از کیفیت و سلامت برنجهای وارداتی اطمینان حاصل کرد. در غیر این صورت برنجهایی بیکیفیت و مصنوعی وارد کشور میشوند و سلامت ما را به خطر میاندازند و باعث بیماریها و مشکلات زیادی در بدن میشوند.
آیا برنج هندی کشت میشود؟
خیر، برنج هندی اصلا کاشته نمیشود؛ بلکه کاملا ساختگی است و با توجه به روشهایی که در ابتدای مقاله گفتیم تولید میشود. علاوه بر آن وجود پلاستیک و فلزات آلوده در این برنج کاملا اثبات شده است. در فرآیند تولید برنج هندی از تخمیر برنجهای درجه دو و سه استفاده میشود که آن را در آزمایشگاه تولید میکنند. متاسفانه این برنج همچنان به ایران وارد میشود و طرفدار بسیاری دارد. اگر برای تشخیص برنج هندی خوب و اصل از برنج تقلبی پلاستیکی نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، میتوانید این مقاله را بخوانید و برندهای برتر برنج هندی را بشناسید.
برنج ایرانی و برنجهای باکیفیت خارجی به دلیل شرایط اقتصادی کشور، از قیمت بالاتری نسبت به نمونههای هندی برخوردار هستند و همین مسئله باعث شده قیمت بالای برنجهای با کیفیت داخلی، بسیاری از خانوادههای کم درآمد جامعه و اغلب رستورانٔها را به استفاده از برنج ۱۱۲۱ و برندهای دیگر برنج هندی سوق دهد. به همین دلیل لازم است نهادهای مرتبط با سلامت جامعه از جمله وزارت بهداشت نظارت صحیحتری روی این محصولات وارداتی داشته باشند تا سلامت قشر ضعیف جامعه به خطر نیفتد و اگر قرار است در کنار برنج ایرانی، برنج هندی یا پاکستانی هم مصرف شود، حداقل کیفیت خوبی داشته باشند.

بسته به شرایط اقتصادی، به طور قطع نمیتوانیم بگوییم که برنج هندی بخوریم یا نه! اما میتوانیم توصیه کنیم که از برنج ایرانی با کیفیت استفاده کنید و برنجهای خارجی و پر از سموم و پلاستیک را فراموش کنید. در عوض از انواع برنجهای ایرانی درجه دو یا سه استفاده کنید. این برنجها در بدترین حالت بسیار بهتر از برنجهای خارجی موجود در بازار هستند. همچنین در مقالهای دیگر به معرفی بهترین برنج ایرانی پرداختهایم که میتوانید آن را مطالعه کنید.
سخن پایانی
برنج محصولی با بازار گسترده در ایران است. ایران با اینکه یکی از تولیدکنندگان اصلی برنج در دنیاست، به عنوان چهارمین کشور واردکننده برنج در دنیا شناخته میشود. به همین دلیل بسیاری از برنجهای خارجی موجود در بازار ایران از دیگر کشورهای جهان وارد میشوند. از این کشورها میتوان به هند، تایلند، ویتنام، ایالات متحده، پاکستان، چین، کامبوج و غیره اشاره کرد. به طور کلی برنج هندی محصولی است که در سراسر قاره آسیا به خوبی شناخته شده است. در این مقاله به این مسئله پرداختیم که برنج هندی چیست، برنج هندی چگونه تولید میشود و برنج هندی چه برندی و مارکی بهتر است بخریم. البته در کل مصرف این برنج را به دلیل شک و شبهههایی که در سلامت آنها وجود دارد، توصیه نمیکنیم.